Cégvilág

Orvoshiány miatt bezár a gyerekosztály Kalocsán

Az ÁNTSZ hivatalosan még nem jelentette be, de a kalocsai kórház is arra számít, hogy ma végleg bezár a gyermekosztály, mert nincs elég orvos.

Mint ismeretes: a kalocsai kórház csecsemő- és gyermekosztályának működését május 15-én, fél évre felfüggesztette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A tisztiorvosi szolgálat tavasszal indította átfogó ellenőrzésének utolsó ütemét. Ennek keretében azt nézték végig, hogy a végleges működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatók az engedélyükben foglalt tárgyi és személyi feltételeket képesek-e biztosítani. A kalocsai gyermekosztály nem tudott megfelelni a működési feltételeknek - értesült a baon.hu.

Májusban dr. Deák Zoltán a kalocsai kórház főigazgatója azt nyilatkozta a Petőfi Népének, hogy minimum három főállású gyermekorvos szükséges az osztály működtetéséhez, vagyis újraindításához.

A szakellátás ugyan Kalocsán maradt, de a tisztiorvosi szolgálat akkor arról is döntött, hogy mely települések kerüljenek Bajához, illetve a Kecskeméten székelő megyei kórházhoz. Így jelenleg is Bajára és a megyeszékhelyre viszik a szülők beteg csemetéjüket.

ántsz gyerekosztály Kalocsa orvoshiány
Kapcsolódó cikkek