Cégvilág

Tejjel kevert trágyát öntöttek több áruházlánc elé

A mai napon több áruházlánc raktárközpontja elé tejjel kevert trágyát öntöttek eddig ismeretlen tettesek.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség állásfoglalása szerint a tiltakozásnak ez a formája jogellenes. Az ilyen jellegű erőszakos cselekedeteket egyébként az Európai Bíróság egy korábbi ítéletében jogellenesnek minősítette.

A ma reggeli cselekményekkel kapcsolatban az érintett kereskedelmi láncok megtették az ilyen esetekben elkerülhetetlen lépéseket és feljelentést tettek a rendőrségen, továbbá az élelmiszerhigiéniai veszély miatt szakhatósághoz is kellett fordulni.

A Szövetség felhívja a figyelmet a jogszabályok megtartására, a törvénytelen eszközöket bevető fellépőktől viszont a kereskedők az okozott kár megtérítését fogják kérni.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség elismeri és tudomásul veszi a tejtermelő gazdák szándékát elégedetlenségük kifejezésére, annak a felvetésnek a megalapozottságát, mely szerint az szabályozása, egyes esetekben pedig a szaktárca döntése súlyos piaci feszültségeket okozott, mindamellett, hogy a forint árfolyamváltozása és a külső piacok termékfelvételi bizonytalanságai nehéz helyzetbe hozták a magyar gazdákat.

áruházlánc trágya tej Országos Kereskedelmi Szövetség
Kapcsolódó cikkek