Cégvilág

A netes boltoknak idén is vastagon fogott a ceruzájuk

A gazdasági válság ellenére nincs arra utaló jel, hogy visszaesne a kosaras rendszerben értékesítő hazai webáruházak forgalma az idén – hangsúlyozta Kis Gergely, a GKIeNET ügyvezető igazgatója.

Elmondása szerint az árérzékenység egyértelműen az olcsóbb internetes vásárlás felé tereli a magyar fogyasztókat, akiknek száma folyamatosan nő. Míg az év közepén 950 ezer körül volt a világhálón keresztül vásárlók száma, az év vége felé ez az érték valószínűleg átlépi az egymilliót.

A piackutató cég adatai alapján a múlt évben 63 milliárd forint volt a hazai internetes boltok forgalma, egy korábbi becslésük szerint ez évi bevételük elérheti a 95 milliárd forintot.

Igen jól megy az online aukciós piactereknek is, a legnagyobbak az idén is komoly átmenő forgalom bővülésre számíthatnak. A piacvezető hazai internetes piactér, a Va-tera.hu átmenő forgalma például a tavalyi 15 milliárd forint után az idén várhatóan 18-19 milliárd körül alakul.

Bár az árérzékeny hazai vásárlók a jelek szerint egyre nyitottabbak a webboltok iránt, nagyon fontos feladat a megtartásuk is.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

e-boltok Vatera karácsnyi szezon
Kapcsolódó cikkek