Cégvilág

Egy újabb kismama lett a H1N1 áldozata - kilenc gyermek intenzíven

A 40 éves terhes nő a H1N1 vírusfertőzés szövődményeként kialakult tüdőgyulladás és más betegségek miatt került az intenzív osztályra.

Életét vesztette egy kismama, akit a Szegeden ápoltak H1N1 miatt. Közben még mindig több gyermek van intenzív osztályon.  Összesen kilenc gyereket ápolnak újinfluenza-fertőzéssel a fővárosi Szent László Kórház gyermekintenzív osztályán, közülük ketten vannak lélegeztetőgépen.

A Bethesda kórházban 15 gyereket kezelnek H1N1-gyel, egyiküket intenzív osztályon, az állapota stabil. A hétvégén körülbelül 35 gyerek jelentkezett ambulánsan a Bethesdában influenzaszerű tünetekkel.

A Heim Pál kórházban agyvelőgyulladással kezelt gyerek jobban van.

A világ többi részén eddig összesen 8610 halálozást vezettek vissza az új típusú influenzára. Az elmúlt héten bekövetkezett új európai halálesetek száma azonban már alig emelkedett az előző héthez képest. Bár az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetett, korai lenne még arról beszélni, hogy a járvány már elérte a csúcspontját, tény, hogy néhány országban már elkezdett csökkenni az új megbetegedések száma.

járvány világjárvány influenza megbetegedés elhalálozás új influenza
Kapcsolódó cikkek