Cégvilág

Megint repülhetnek a bankárok

Az elmúlt hetekben megint feltűntek a pénzügyi szektor képviselői az üzleti tarifákat választók között a nemzetközi légi közlekedésben.

A nyugat-európai és észak-amerikai célpontok közötti forgalomban 2008 őszéhez képest már emelkedés tapasztalható, és jók a foglalási mutatók a téli hónapokra is. Különösen a vezető amerikai légitársaságoknak jó hír ez, a korábbi veszteségeiket így talán sikerül gyorsabban lefaragni 2010-ben.

A hat legnagyobb amerikai légitársaság novemberi utasforgalma mindössze egy százalékkal maradt el az előző hónaptól, az elmúlt másfél évben ez volt a legkisebb mértékű csökkenés. Ez év márciusában a vállalati utazóktól származó bevétel 35 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál. Májusban már megjelentek az első pozitív jelek, novemberre pedig éves összevetésben 5 százalékos növekedést jelzett ez a mutató.

A világ legnagyobb légitársaságának számító Delta Air Linesnál a vállalati megrendelések 5 százalékkal emelkedtek novemberben 2008 azonos időszakához képest, s az ebből származó bevétel már csak alig észlelhető mértékben csökkent.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Delta Air Lines légitársaság business pénzügyi légirtársaság vállalati utas
Kapcsolódó cikkek