Cégvilág

Módosul a kivitelezési véghatáridő az M43-as I. szakaszán

Az épülő M43-as autópálya I. szakaszán a kivitelező nem tudta tartani a 2009. november 30-i véghatáridőt.

Erről  szeptember közepén levélben tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (NIF Zrt.) az M43 SZEGED – MAKÓ Konzorciumot vezető Swietelsky Baugesellaschaft m.b.H. Azóta folyamatosak a tárgyalások a beruházó és a kivitelező között. A NIF Zrt. az M43-as I. szakaszának módosított véghatáridejét 2010. március 31-i dátummal tudja csak elfogadni.

A kivitelező konzorcium szeptemberi módosítási kérelmében 2010. július 30-i átadási határnappal kérte a szerződés módosítását azzal az indokkal, hogy az épülő M43-as autópálya Szeged térségében lévő I. szakaszán nem tudja a 2009.11.30.-i határidőre befejezni a munkálatokat.

Ennek legfőbb indokaként a vállalkozó a szakaszon létesítendő egyik műtárgy alatti víznyomó vezeték megvédése érdekében épülő résfal kivitelezését és a műtárgy ebből adódó műtárgy építésének késedelmes kezdését és kivitelezési időtartamának elhúzódását jelölte meg.

Ezután a NIF Zrt. figyelembe véve a bejelentő levél tartalmát, a becsatolt dokumentációkat, a Mérnök véleményét és a lefolytatott tárgyalások eredményét, arra az álláspontra jutott, hogy kizárólag a résfal megépítéséhez és megtervezéséhez szükséges időmennyiséget tudja elfogadni a határidő módosítása során. Mindezek alapján a beruházó NIF Zrt. az M43-as említett szakaszának módosított véghatáridejét 2010. március 31-i dátummal hagyja jóvá. Amennyiben a kivitelező ezt a határidőt nem tudja vállalni, akkor a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést haladéktalanul felbontja.

m43-es felújítás útépítés
Kapcsolódó cikkek