Cégvilág

Népszavazás a pátyi megaberuházásról

Népszavazáson nyilváníthatnak véleményt – várhatóan 2010. február 14-én - a pátyiak a településen tervezett jelentős méretű ingatlanfejlesztési projekt kapcsán – jelentette be sajtótájékoztatón Bognár András, a település polgármestere.

A Grupo Milton Management Zrt. golfpályát, termálhotelt, apartmannokat és lakóházakat, oktatási központot magában foglaló fejlesztést tervez a Budapest agglomerációjában található falu közigazgatási határain belül. Páty lakosai a februári szavazáson a szabályozási terv módosításáról dönthetnek, amelyre azért van szükség, hogy a beruházás a fejlesztők által elképzelt módon valósuljon meg.

Mervó József, a Grupo Milton Management Zrt. vezérigazgatójának elmondása szerint a pátyi  ingatlanfejlesztést akkor is elindítják, ha a népszavazáson elutasító eredmény születik, ebben az esetben azonban számos, jelenleg a tervekben szereplő létesítmény nem épül majd meg. A beruházó elképzelései szerint a mintegy 130 hektáros területen egy 12 évesre tervezett projekt során a 18 lyukú golfpálya és annak kiszolgáló létesítményei mellett mintegy 1500 lakás és 300 villa is épül majd. Mervó József különösen fontosnak tartja Páty és az egész Zsámbéki-medence jövőjének szempontjából, hogy a fejlesztés keretében óvodát, általános iskolát és gimnáziumot is építenek. Emellett egy mintegy 8 ezer négyzetméteres, kis üzletekből álló bevásárlótér is szerepel a fejlesztési elképzelésekben.

A projekt első fázisában egy 1,5-2 éves, mintegy 3 milliárd forintos útfejlesztési programot valósítanak meg, amelynek célja a térség és az M1-es autópálya közvetlen összeköttetésének megteremtése. A terv különlegessége, hogy Magyarországon egyedülálló, hogy magánberuházás keretében ilyen méretű közlekedési infrastruktúra fejlesztést hajtsanak végre.

A teljes beruházás költségeiről egyelőre nem nyilatkozott Mervó József, az ütemezésről annyit elmondott, hogy a projekt negyedik évétől évente 150-200 lakás átadásával számolnak. A fejlesztési terület jelenleg két magyar magánszemély tulajdonában van, a Grupo Milton elővásárlási joggal bír a területre.

Páty ingatlanfejlesztés Népszavazás
Kapcsolódó cikkek