Cégvilág

Elveszítheti vagyonát a Quelle örököse

A Spiegel szerint a 66 éves Madeleine Schikedanznak, aki korábban az egyik leggazdagabb német polgárnak számított, 200 millió euró összegű adósságot kell törlesztenie.

A Quelle örökösének ezért két villája elidegenítése után állítólag további ingatlanjaitól kell megválnia árverés útján. A Spiegel Online úgy tudja, hogy a jelenlegi dokumentumok szerint tucatnyi ingatlan: házak, villák és irodakomplexumok kerülhetnek kalapács alá.

Ezek között szerepel egy üzletház a hamburgi Cityben, egy üdülő és egy irodaépület Frankfurtban. Az árverésekre azért van szükség, mert a St. Moritzban lévő villák eladásából befolyt 47 millió euró nem elégséges a Schikedanz által korábban felvett 200 millió euró kölcsön törlesztésére.

A helyzetet súlyosbítja a KarstadtQuelle konszern csődje. A Magyarországon is népszerű csomagküldő áruház sorsa tavaly novemberben pecsételődött meg. A végkiárusítás ekkor kezdődött meg a 82 éves múltra visszatekintő, és mindenekelőtt katalógusáról nemzetközi hírnévre szert tett csomagküldő vállalatnál, amelyre a csődbiztos még október második felében mondta ki a "halálos ítéletet".

A Quelle németországi áruházai, illetve üzletei, továbbá műszaki központjai minden megmaradt raktári készletet értékesítenek, a hírek szerint mintegy 18 millió árut, amelyek túlnyomó többsége ruházati, illetve műszaki cikk. Ez egyben azt jelenti, hogy a raktárak kiürülése után több mint 4000 alkalmazott kerül az utcára.

Quelle csőd árverezés örökös
Kapcsolódó cikkek