Cégvilág

Fradi beruházás – A stadion mellett hotel, éttermek, üzletek

Három új igazolást és további lehetségeseket jelentett be kedden Budapesten Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Közölte, hogy új szponzor érkezett és néhány nagyobb nemzetközi szponzorral szeretnének megállapodni idén. A stadionberuházást legjobb esetben ősszel kezdhetik, de ehhez még sok engedélyt be kell szerezni.

Két angol és egy erdélyi magyar labdarúgó (Sam Stockley védő - Port Vale klub, Anthony Lee Elding támadó - Crewe Alexandra klub, Csizmadia Csaba védő - NK Slaven Belupo klub) írt alá különböző időre vontakozó szerződést a zöld-fehérekkel.  Szó van még Filkor Attila (Inter) és Repka Ádám szerződtetéséről is. A vezérigazgató szerint az átigazolási időszak végéig akár egyezség is születhet ügyükben.

A klubhoz új szakmai főpartner és szponzor érkezett a brit Capyta Symonds projektmanagement cég személyében. vezetője, Mark Norris azt mondta, hogy a stadionberuházás végigviteléhez nyújtanak tervezői és projektirárnyítási segítséget. Gerstl Alexander igazgatótól azt is megtudtuk, hogy nem változott a két éve vázolt terv, eszerint a 270 ezer négyzetméternyi lehetséges beépítést úgy osztják meg, hogy ebből 25-30 ezer négyzetméter jut a stadionra, a többin hotel, üzletek, étterem, irodák lesznek.

Ha idén nyárig megjön az építési engedély, kiírják a kivitelezői pályázatot, így késő ősszel már építkezhetnek - a befejezést most 2011 végére 2012 elejére teszi.

Az FTC vezetése úgy döntött, hogy teljesen megújítja a kommunikációt mind a sajtóval, mind a szurkolókkal. Ezt a munkát most már Orosz Pál egykori kiváló fradista labdarúgó fia vezeti, akinek több éves üzleti tapasztalata van ezen a téren. Bevezették a szurkolói regisztrációt, eddig már több mint 2500-n jelentkeztek. Újdonság a névvel, fényképpel és azonosító számmal ellátott szurkolói kártya. A bontásig hátralévő hónapokban a régi stadionban kialakított biztonsági rendszert tovább fejlesztik. 

fradi szurkolói kártya FTC stadion beruházás Gerstl
Kapcsolódó cikkek