Cégvilág

Kártalanítás a Jacko koncert után

A Jukebox Kft – írásban és élőszóban egyaránt – arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítanak minden olyan fogyasztót, aki elégedetlen volt az általuk szervezett, hétvégi Michael Jackson koncerttel, és igényét bejelenti náluk.

A cég az [email protected] e-mail címre várja a fogyasztói bejelentéseket, majd maximum 48 órán belül válaszol minden megkeresésre, és tájékoztatja a fogyasztókat a kártalanítás pontos módjáról és menetéről (ehhez alapvetően az eredeti jegyet kell visszajuttatni a Broadway Ticket Hungary Kft. címére – 1134 Budapest, Hollán Ernő u. 10., a fenti e-mail címre pedig eljuttatni azokat a banki adatokat, amelyek a vételár visszafizetéséhez szükségesek).

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület a következőket tanácsolja minden panaszosnak: amennyiben úgy döntenek, hogy az eredeti jegyet levélben juttatják vissza a megadott címre, a levél mindenképpen ajánlott és térti vevényes legyen, valamint az eredeti jegyről készítsenek fénymásolatot.

Ha inkább személyesen kívánják a jegyet átadni, az átvételről készüljön aláírt és lepecsételt átvételi elismervény/jegyzőkönyv. Ebben az esetben is célszerű az eredeti jegyről előzőleg fénymásolatot készíteni.

A cég tájékoztatása szerint az utazással kapcsolatos költségeket (vonat, távolsági busz stb.) is megtérítik, az ezzel kapcsolatos igényt azonban külön jelezni és igazolni kell.

A Ticketpro Jegyterjesztő Kft. ezzel párhuzamosan közölte: megbízott jegyterjesztőként  január 19-én saját hatáskörben megkezdi vásárlóinak kártalanítását, és az általa forgalmazott belépőjegyeket a vásárlás helyszínén, a rendezvény eredeti dátumától számított harminc napon belül visszaváltja, tekintet nélkül arra, hogy a jegy felhasználásra került-e, vagy a jegy tulajdonosa nyújtott-e be írásos panaszt bármely felügyeleti szervnek vagy akár a szervezőnek. Fontos, hogy a visszaváltást a Ticketpro a saját jegyeire (Ticketpro-s fémnyomattal ellátott jegyekre), a vásárlást igazoló bizonylat (nyugta) felmutatása mellett hirdeti meg, és ez a visszaváltás az egyéb jegyhálózatokat nem kötelezi a belépőjegy árának visszatérítésére.

 

jegy jacko Michael Jackson kártalanít visszavált koncert
Kapcsolódó cikkek