Cégvilág

Magában reménykedik az építőipar

Legjobb esetben is csak a stagnálásban, illetve önszervező erejében reménykedhet idén a magyar építőipar

Legjobb esetben is csak a stagnálásban, illetve önszervező erejében reménykedhet idén a magyar építőipar, a közberuházások visszaesése a válság és a szűkre szabott költségvetési játéktár miatt aligha megállítható, a magánberuházások pedig legkorábban 2011-ben indulhatnak el érzékelhető mértékben.

Értesülésünk szerint a Magyar Építőanygaipari Szövetség (MÉASZ) és a Társaság a Lakásépítésért Egyesület erőteljes lobbizást folytat a következő hetekben mindkét nagy politikai oldal szakértőinél annak érdekében, hogy mielőbb megszülessen a régen várt új, konszenzuson alapuló lakáspolitikai koncepció.

Az ágazati szereplők borulátását a 19 európai országot tömörítő Euroconstruct szervezet friss felmérése és előrejelzése is alátámasztotta, erről tegnap közölt részleteket a Buildecon tanácsadó cég. Ebből kiderül, hogy nálunk idén várhatóan nulla körülire csökken az építési teljesítmény visszaeése, még sokáig pang az irodapiac, stagnál a lakáspiac, az önkormányzatok visszafogják beruházásaikat, egyedül a központi infrastruklturális beruházások haladnak.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

 

gazdasági válság méasz építőipar
Kapcsolódó cikkek