Cégvilág

Harcban a gáz kikapcsolása ellen

Energiatakarékossági ötletekkel, utalvánnyal és külön "számla angyal" programmal segíti a Tigáz a díjfizetési nehézséggel küszködő ügyfeleit.

Komolyan érintette a gazdasági válság az energetikai cégeket is, a fogyasztás visszaesése mellett főleg a gázpiacon minden eddiginél jobban kiélesedett a harc. Közben egyre többen nem tudják kifizetni közműszámlájukat, vagyis folyamatosan növekednek az energiaszolgáltatók kintlévőségei. Bár a gázfogyasztás alakulása erősen időjárásfüggő, a Tigáz Zrt. területén a felhasznált gázmennyiség évről-évre közel azonos, viszont a kintlévőség növekedése már nagyobb problémát jelent, hiszen a fizetési morál sajnos folyamatosan romlik – mondta lapunknak Győrösi Pál kommunikációs vezető.



A kikapcsolások száma országszerte növekszik, annak ellenére, hogy a Tigáz is igyekszik mindenben segíteni ügyfeleinek, hogy ezt elkerülhessék. A választható elszámolási módok, a részletfizetés lehetősége már sok háztartáson segített, de a kommunikációs vezető szerint csak azon ügyfeleiken tudnak segíteni, akik maguk is szeretnék elkerülni a kikapcsolást.

Mivel az egyetemes szolgáltatók árai között alig van eltérés, a gázpiacon kitűnni csak azzal lehet, ha egy társaság a szolgáltatási színvonalát a lehető legmagasabb szintre emeli. A Tigáznál az év elejétől a korábbi 13 helyett, már 48 ügyfélszolgálati irodában várják ügyfeleiket, folyamatosan fejlesztik az online ügyintézés rendszerét, így a legtöbb esetben nem is kell felkeresni irodákat.

A társaság bevezette a a Tigáz Utalványt, és elindította a Tigáz Számla Angyal programot kínál a gázszámlák rendezésére az átmeneti anyagi gondok idején is. Energiatakarékossági programja lehetővé teszi az energiaszámlák akár 30 százalékos csökkentését is, energiatakarékossági társasjátéka pedig játszva tanítja a gyerekeket és szüleiket a takarékoskodásra és a környezetvédelemre egyaránt.

Győrösi tigáz
Kapcsolódó cikkek