A pályázatról:
• Az alábbi kategóriákban várjuk a nevezéseket:
o „A munka jövője”: e kategóriában olyan megoldásokat várunk, amelyek a hálózat segítségével közelebb hozzák egymáshoz az ügyfeleket, a beszállítókat és a partnereket, új alapokra helyezve a szervezetek és a vállalatok működését.
o „Hálózatba kapcsolt hétköznapok”: a pályaműveknek a hétköznapi életbe illeszkedő hálózati megoldásokat kell felvázolniuk, amelyek egyben jelentős hatással lehetnek a mindennapokra.
o „A tanulás új módjai”: a várt innovatív megoldások a tanulás és képzés új módjait, helyszíneit és időbeosztását teszik lehetővé.
o „A szórakoztatás jövője”: Olyan új generációs megoldásokat várunk, amelyek a kikapcsolódás új formáit nyújtják.
A pályázat egyik fontos feltétele, hogy a pályaműnek IP-hálózaton kell alapulnia. A nevezéseket a feltételekben meghatározott bírálati szempontok alapján értékelik, így többek között a technológiai innováció és az üzleti érték szerint.

„Az idei verseny során az új típusú videós csoportmunka-megoldások segítségével szeretnénk segíteni a résztvevők munkáját, együttműködését. . E megoldások alkalmazásával lebonthatók a távolság és a szűkös idő jelentette korlátok, ami elengedhetetlen a globális innovációs modellekben.” - mutatott rá Marthin De Beer, a Cisco új technológiákért felelős csoportjának első elnökhelyettese

• Az I-Prize verseny résztvevői a megmérettetés ideje alatt a következő Cisco csoportmunka-megoldásokat használhatják:

o Cisco Show and Share, amely egy videoszerkesztésre, -megosztásra és -felvételre alkalmas videoközösség. Ebben az érdekes tartalmakat kommentálhatják, értékelhetik és címkével láthatják el a tagok. A videók egyszerű kereséséhez és megtekintéséhez a rendszer támogatja a beszédfelismerést és a beszéd szöveggé alakítását is.

o Cisco Pulse keresési platform, amely az áthaladó hálózati forgalmat automatikusan felcímkézi, így a verseny résztvevői gyorsan megtalálhatják a keresett témával foglalkozó legjobb szakértőket és a legmegfelelőbb információkat.

o Cisco WebEx online kommunikációs platform, amelyen az audio- és webkonferencia mellett a felhasználók valós időben oszthatják meg dokumentumaikat és képernyőjüket is.
o A Cisco TelePresence virtuális tárgyaló, amely a valós találkozás élményét nyújtja, és így a szemtől szembeni csoportmunka sokrétűségét kínálja az egymástól távol lévő résztvevőknek.

• Az I-Prize verseny résztvevői emellett hozzáférhetnek a Spigit-alapú, egyedülálló felügyeleti platformhoz, amelynek segítségével nyílt piacon adhatják-vehetik az ötleteket. Az ötletpiac kereskedései révén a versenyzők reális képet kaphatnak elképzeléseik valós értékéről. Az ötletrészvényeket a résztvevők a hozzájárulásaik alapján kapott virtuális valuta használatával vásárolhatják meg.
• A további információk, a verseny szabályzata, valamint a nevezési űrlap az alábbi oldalon találhatók: http://www.cisco.com/iprize