Cégvilág

Milliárdos ingatlan-panamák? - Újabb botrány a BKV körül

Többtucat cég több százmillió forintnyi gyanús tanácsadói szerződését vizsgálja már a rendőrség a BKV-nál, de úgy tűnik ez csak a jéghegy csúcsa. A Figyelő úgy tudja, több nagy szabású ingatlan panama is elindult a cégnél.

A tervezett 4-es metró Kelenföld Városközpont megállója felett könyvtár, üzletközpont, piac és művelődési központ található ma. A fővárosi tulajdonban álló telkek forgalmi értéke 1,26 milliárd forint a Magyar Ingatlanszövetség szakértői véleménye szerint.

Ugyanez a szervezet mindössze 270 millió forintra taksálta azt a Bogdáni úti ingatlant, amelyre a Fővárosi Önkormányzat majdnem elcserélte a metrótelkeket. Előbbi az off-shore-hátterű Estivo Kft. tulajdonában áll és csak közlekedési célra használható – a 86-os és a 206-os busz óbudai végállomása van ott - írja a hetilap.

Ráadásul mivel az óbudai telket a BKV korábban ellentételezés nélkül használta, a főváros még két, együttesen 910 millió forint értékűre becsült Ráday utcai ingatlant is átadott volna a rejtőzködő hátterű, csak ügyvédek útján tárgyaló cégnek.

 

BKV ingatlanpanama
Kapcsolódó cikkek