Cégvilág

Négy budapesti járatot érint a Lufthansa sztrájkja

Óráról-órára, egyre nagyobb méreteket ölt hétfőn a német légiközlekedés, illetve a Lufthansa légitársaság történetének eddigi legnagyobb, hajnalban kezdődött sztrájkja.

Kora délelőttig több száz Lufthansa-járatot töröltek a legnagyobb németországi repülőtereken. Egyedül a frankfurti nemzetközi repülőtéren csaknem 150 járat maradt ki, a munkabeszüntetés eddig több ezer utast érintett. 

A legnagyobb német, illetve európai légitársaság szóvivője hétfőn délelőtt katasztrofális következményekről beszélt. Elismerte, hogy hasonló méretű munkabeszüntetés még nem volt a naponta mintegy 150 ezer utast szállító Lufthansa életében. Klaus Walther ugyanakkor közölte, hogy a légitársaság vezetője jogszerűtlennek tekinti a sztrájkot, ezért azt megtámadta a frankfurti munkaügyi bíróságon.

A négy napra tervezett munkabeszüntetést a légitársaság pilótáit tömörítő Cockpit szakszervezet jelentette be, miután eredménytelenek voltak az anyavállalattal a bérek 6,4 százalékos emeléséről, továbbá a munkahelyek garantálásáról még az elmúlt évben kezdett tárgyalások. A négy napra előirányzott munkabeszüntetés a Lufthansát, annak egyik leányvállalatát, a Germanwingset, továbbá a Lufthansa Cargót érinti, értesülések szerint több mint 4 ezer pilóta vesz részt benne.

A légitársaság sztárjkja Budapestről induló játatokat is érint - közölte Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője a Világgazdaság Online-nak. Szilágyi elmondta, hogy a munkabeszüntetés 3 napközben Frankfurtba közlekedő járatot, valamint az esti Münchenbe induló gépet érinti. Hozzátette: nagy fennakadásokra nem kell számítani, ugyanis más légitársaságok besegítenek a Lufthansa utasainak elszállításába.

 

szilágyi károly munkabeszüntetés reptér Lufthansa utazás szrták
Kapcsolódó cikkek