Cégvilág

Nem győzik a keresletet - Az autógyár, ami éjszaka is termel

A Qashqai modell iránti folyamatosan nagy kereslet miatt a Nissan a Sunderlandben működő gyárában ideiglenesen beindítja a harmadik gyártó műszakot.

A 2009-es év folyamán a gyár nagy erőfeszítéseket tett, hogy két műszakban eleget tudjon tenni a megrendeléseknek, most azonban olyan szintet ért el a népszerű a crossover-modell értékesítése, hogy a kereslet meghaladja a kínálatot. A cég szerint a modell iránti kereslet valószínűleg még tovább nő márciusban, amikor szerte Európában megkezdődik a jelentős mértékben átdolgozott, felfrissített modell értékesítése.

Ezért májustól kezdve a Qashqai gyártósorán egy kiegészítő éjszakai műszakot is bevezetnek. Igaz, hogy a piaci körülmények fogják meghatározni, hogy az éjszakai műszakot meddig fogják fenntartani, az előzetes várakozások szerint azonban ez körülbelül hat hónapig lesz szükséges.

A további műszak bevezetésének előkészítéseként a következő hónapban 400 új, határozott időre szerződtetett munkaerő toborzása kezdődik meg a gyárban, és lehetővé válik az eddigi ideiglenesen foglalkoztatott 160 dolgozó megtartása. Várható, hogy a Nissan beszállítóinál is járulékos munkaerő beállítására lesz szükség.

A Nissan 2008 júniusában vezette be először a kiegészítő éjszakai műszakot, hogy a modell iránti, addig nem feltételezett keresletet ki tudja elégíteni. Ezt az intézkedést az elmúlt év januárjában a világgazdasági válság miatt vissza kellett vonni.

Nissan termel éjszakai műszak gyár Sunderland Qashqai
Kapcsolódó cikkek