Cégvilág

Terjeszkedik a magyar tulajdonúvá vált IPG nyomda

Folytatja a beruházásokat a tulajdonossá vált magyar menedzsment az Infopress Group (IPG) Hungary Zrt-nél. Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató mellett az Infopress Group Románia vezérigazgatója, Petróczki Géza az IPG Hungary-ban, a magyar menedzsment pedig az IPG Romániában szerzett részesedést.

Már megkezdték annak a több mint negyedmilliárd forint beruházással létrejövő új, háromezer négyzetméter alapterületű csarnoknak az építését, amellyel a 6000m2 alapterületű váci nyomda fejlesztési fázisának második lépcsőjéhez érkezett. Az épületre elsősorban a technikai kapacitások bővítése miatt van szükség, de 1000 m2 iroda is helyet kap a létesítményben. A vállalatirányításban meghatározó szerepet játszó Lakatos fivérek tavaly év végén jutottak többségi tulajdonhoz az IPG Hungary Zrt-ben, és teljes lendülettel kívánják folytatni a tavaly megkezdett sikersorozatot.  


„Az akvizíciót újabb sikerként értékelték partnereink, megrendelői, alvállalkozói és pénzügyi oldalon egyaránt. Vagyis minden körülmény adott, hogy még a válság előtt készült eredeti terveink a megvalósulás útjára lépjenek.” – mondta Lakatos Imre vezérigazgató az alapkőletételénél.

„Egy év távlatából egyértelmű, hogy nem átmeneti eredmény, hanem hosszútávú siker lett az elképzelésünkből. A legmodernebb technológiával csökkenő árak mellett is képesek vagyunk a forgalom növelésére, úgy, hogy közben a tartalékok felélése nélkül folytatni tudjuk a beruházásokat.” – egészítette ki Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató.

A majdnem egy éves váci nyomda az akvizíció után a székelyudvarhelyi nyomdával szoros együttműködésben továbbra is IPG Group néven regionálisan nyújt szolgáltatásokat, amit a magyarországi és romániai menedzsment kereszttulajdonlása is elősegít.    


Ifjabb Lakatos Imre és Lakatos Viktor édesapjuk húsz éve alapított kis családi nyomdájában kezdte pályafutását, és szélesebb körű ismertségüket akkor alapozták meg, amikor hét évvel ezelőtt a kis vállalkozást Royalpress néven profi nyomdává bővítették Dunakeszin. A kelet európai befektetéseket kereső IPG 2007-ben vásárolta meg a Royal Press rotációs nyomdai projektjét.  A fivérek szakmai irányításával megalapított nyomda  ágazati problémák és a válság ellenére is gyors fejlődésnek indult. A tavalyi év első felében sikeresen hódította vissza a magyar nyomdaiparnak az addig külföldön nyomtatott minőségi magyar lapokat, majd hamarosan jelentős eredményeket ért el exportjával is.

Az elsősorban prémium magazinnyomtatásáról ismert magyar nyomdában a kereskedelmi kiadványok, brosúrák mellett olyan ismert hazai lapok készülnek, mint a Playboy, a Joy, az InStyle, a Szép Házak, a Kismama magazin vagy éppen a Blikk Nők és a Geomédia kiadó összes lapja, de megrendelőik közé tartozik többek között a Media Markt és a Kika is.

vác IPG Hungary nyomda lakatos
Kapcsolódó cikkek