Cégvilág

Újabb politikusokat gyanúsítanak a BKV-ügyben!

Sajtóértesülések szerint Tóthfalusi Györgynél reggel házkutatást tartottak a BKV-s botrányban nyomozó rendőrök; kihallgatása jelenleg is tart a BRFK-n

Az SZDSZ-es Tóthfalusi György 2007 nyarától 2009 őszéig volt az igazgatóság elnöke. A még hétfőn kiadott közleménye szerint ez alatt az idő alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá tanácsadói és végkielégítési szerződéseket.

Újabb fél tucat gyanúsítottja van a BKV-ügyeknek; a rendőrség 12 kommunikációs és tanácsadói szerződés kapcsán hűtlen kezeléssel gyanúsítja Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor tanácsadóját, Tóthfalusi Györgyöt, a közlekedési vállalat korábbi SZDSZ-es igazgatósági elnökét, Regőczi Miklós korábbi vezérigazgató-helyettest, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt, Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori sajtósát, valamint utóbbi élettársát, a stop.hu hírportál korábbi főszerkesztőjét, Mátay Lászlót - írja a Népszabadság Online.

Tóthfalusi György, az igazgatóság szabaddemokrata elnöke az igazgatóság egy másik tagjával írta alá Antal Attila volt vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetését, de az sem végkielégítést, sem felmentési időt nem tartalmazott - közölte korábban a cég.

A hirado.hu úgy értesült, hogy a múlt héten őrizetbe vett Antal Attila és Balogh Zsolt a BKV korábbi vezérigazgatói Tóthfalusi Györgyre is terhelő vallomást tettek.

A két cégvezető vallomásáról kiszivárgott informácók vezettek Hagyó Miklós, volt főpolgármester-helyettes keddi lemondásához is.

tóthfalusi györgy BKV végkielégítések korrupció
Kapcsolódó cikkek