Cégvilág

A főnökök is emberek - Száz menedzser egy napja

A Human Value International a nemzetközi coaching tapasztalatai alapján Magyarországon eddig ismeretlen kezdeményezést indított: egy közösségi munkával készülő könyvet jelentet meg, amelynek célja a menedzserek életének bemutatása.

A Száz menedzser egy napja című projekt célja kettős: egyrészt ennek keretében létrejöhet egy modern, a Web2 szellemiségének megfelelő kötet, másrészt első alkalommal mutathatják be a vállalatvezetők hétköznapi életét. „Szeretnénk bemutatni azt, hogy a főnökök is emberek. Remélem, hogy szívesen olvasnak sokan arról, hogy telik el egy felelős, leterhelt és elfoglalt menedzser napja ma Magyarországon.” – mondta lapunknak Vojnits Bálint, a Human Value International vezetője.

A kötet ötlete a cég nemzetközi coaching tapasztalatain alapul, Vojnits Bálint úgy látja, a segítségével az olvasók beleképzelhetik magukat a menedzserek helyzetébe és elleshetik tőlük a hasznos praktikákat, a menedzserek pedig egymástól tanulhatnak.

A projekt a webes közösségek segítségével indult el, a kezdeményezés megtalálható a Facebookon és a LinkedInen, és követhető a Twitteren. Leginkább a Facebook rajongói oldalon aktív a közösség, az első napon több, mint 100 rajongó csatlakozott, azóta már nagyon sokan megosztották a Human Value Internationallel saját élményeiket. Mára már 305 rajongója van a projektnek.

Azt szeretnénk, ha az addig összegyűlt véleményeket a könyv megjelenésekor össze tudnánk hasonlítani azoknak a menedzsereknek a napjaival, akik a könyvben szerepelni fognak. Így kirajzolódik, hogy miben hasonlít és különbözik egy menedzser és munkatársainak napja – mondta Vojnits Bálint. A kötetben a szakmai témák mellett a menedzserek mindennapjaival kapcsolatos kérdések is helyet kapnak.

Vojnits szerint a kötet remek PR eszköz a benne megjelenő menedzserek és az általuk képviselt cégek számára, és egyben közelebb hozhatja egymáshoz a vállalati vezetőket és munkatársaikat azáltal, hogy a főnökök emberi arcát is jobban megismerhetik.

A szakértő hozzátette: legalább ötszáz pályázatból szeretnék kiválasztani azt a százat, ami végül bekerül a könyvbe. A megjelenés előtt regisztrált olvasószámot legalább 3 ezer főre becsülik októberig. Miután a kampány során több száz anyag beérkezett és sikeresen kiválogatták a 100 legjobb írást, 2010 októberében rendezvényt szerveznek, amely alkalmat nyújt arra, hogy a 100 szerző megismerje egymást, illetve az üzleti élet más jelentős személyei is megjelenjenek.

A legjobbnak ítélt három vagy öt esszét kiválasztják és az est csúcspontjaként azokat kihirdetjük. A legjobbnak ítélt munka szerzőit 2-3 hónappal később, a következő év elején, egy lapunkkal közös rendezvény résztvevőjeként szeretnék bemutatni.

manager száz manager egy napja Vojnits könyv coaching
Kapcsolódó cikkek