Cégvilág

A kkv-knak szánt uniós forrásoknak egyharmada már gazdára talált

Már csaknem egyharmada gazdára talált annak a 847 milliárd forintos uniós forrásnak, amit az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) gazdaságfejlesztési pályázatai keretében a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztésére, felzárkóztatására és versenyképesebbé tételére lehet felhasználni.

A legtöbb nyertes projektet az Észak-Magyarországi régió adta, míg az egy vállalkozásra jutó támogatás mértéke Nógrád megyében volt a legmagasabb.

Az ÚMFT Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) 2007-2013. között rendelkezésre álló 847 milliárd forint négyféle célra pályázható meg. Ebből a legnagyobb összeg - 342 milliárd forint - a kis- és középvállalkozások átfogó fejlesztésének finanszírozására fordítható. Ebből a forrásból az érintett cégek eszközparkja is megújítható és bővíthetők, lecserélhetőek az elavult technológiák.

Az uniós támogatás segíti a jellemzően forráshiányos kkv-k tőkéhez juttatását is fejlesztési- és forgóeszközhitelek, hitelgarancia és kockázati tőke formájában, erre a célra 189 milliárd forint osztható szét 2007-2013. között.

uniós forrás GOP úmft kkv
Kapcsolódó cikkek