Cégvilág

Facebookozni tanítja dolgozóit a BBC

A brit közszolgálati konszern a közösségi portálok használatával kapcsolatos tanfolyamra íratja be több ezer alkalmazottját.

A kurzus címe "Making the Web Work For You", a BBC munkatársai alkalmanként 100 fontért (29 ezer forint) sajátíthatják el azt a tudást, amelynek segítségével a világháló nekik dolgozik – írja a Telegraph.

A médiamunkások a tanfolyamon a Facebook, a Twitter és a Bebo használatát tanulják meg, annak ellenére, hogy a BBC-dolgozók egy része pénzkidobásnak tartja az oktatást. A tiltakozó alkalmazottak egyébként éppen a Facebookon adtak hangot a rosszallásuknak. Egy hangmérnök például úgy fogalmazott, hogy az írni-olvasni alig tudó tinédzserek is képesek a Facebook használatára, vagyis óriási pénzkidobás ez egy olyan időszakban, amikor elvileg csökkenteni kellene a költségeket.

Hasonlóan vélekedett a Képviselőház kulturális bizottságának konzervatív tagja is, aki szánalmasnak nevezte a BBC ténykedését. A konszern szóvivője azonban megvédte a tanfolyamot, mondván: jóval többet tanulnak meg az alkalmazottak, mint a közösségi portálok használatát.

Bebo Twitter közösségi portál BBC Facebook
Kapcsolódó cikkek