Cégvilág

Germanwings: 15 százalékkal több magyar utasra számítanak

A Germanwings 2010. április végétől bővíti Budapest és Németország között közlekedő járatainak számát. A legnagyobb német diszkont légitársaság 2010. április 30-tól új közvetlen összeköttetést kínál Budapest és Hannover, Alsó-Szászország zöld fővárosa között. Többek között az új járatnak köszönhetően is a társaság 15 százalékos utasszámbővülésre számít a Budapestről induló járatain.

Az idén 15 százalékkal több utasra számít budapesti járatain a Lufthansa diszkont légitársasága a Germanwings - mondta el Heinz-Joachim Schöttes, a vállalat kommunikációs igazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón. Tavaly a Germanwings 200.000 utast szállított Budapest-Stuttgart, illetve Köln/Bonn viszonylatokban, a tervek szerint idén 230.000 utasra számítanak. A járatok jelenlegi kihasználtsága 80 százalék felett van. 

Kiderült az is, hogy a társaság 2010. április 30-tól hetente négy közvetlen járat közlekedik majd Budapest és Hannover között. „Első budapesti járatunk 2003. májusában indult Kölnbe, majd 2003. szeptemberében nyitottuk meg a Budapest-Stuttgart útvonalat. Örömmel tölt el minket, hogy a magyar fővárost újabb célállomással, Hannoverrel tudjuk összekötni.” - nyilatkozta Heinz-Joachim Schöttes, a Germanwings vállalati kommunikációs igazgatója.

A Germanwings az új, hannoveri járat indítása mellett emeli a Budapestről Kölnbe közlekedő járatainak számát. 2010. április elejétől hétfőn, kedden és csütörtökön már napi két, reggeli (indulás: 08.55) és esti (indulás: 21. 25) járat közlekedik majd a két város között. A megemelt járatszám különösen az üzleti utasok számára jelent vonzó utazási lehetőséget.

Hannovert kiállítási városként is emlegetik hatalmas kiállító komplexumának köszönhetően, amely a Világkiállításra épült 2000-ben. Jelenleg olyan nagy vásárok helyszíneként szolgál, mint pl. a digitális ipar világméretű kereskedelmi kiállítása, a CeBIT. A parkokban, erdőkben és zöld területekben gazdag városba, vagy vonzáskörzetébe számtalan olyan ismert német vállalat helyezte székhelyét, mint pl. a Continental, vagy a Volkswagen.

„A Germanwings stabil növekedése világosan mutatja a hosszú távú együttműködés erejét. Magyarország első számú repülőtere és a Germanwings közös munkája az utasok érdekét szolgálja” – mondta Szilágyi Károly, az idén 60 éves Ferihegyi repülőtér kommunikációs vezetője.

A Germanwings fiatal, 30 darab Airbus A 319-es típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A kölni székhelyű diszkont légitársaság az európai üzleti élet legfontosabb városaiba közlekedtet járatokat. A légitársaságnak három fő célcsoportja van: üzleti utasok, a családtagokat, ismerőseiket felkereső, illetve a városlátogató utazók. Jelenleg az üzleti utasok a Germanwings utasainak 42 százalékát teszik ki.

Germanwings Budapest szilágyi károly Hannover légitársaság Lufthansa Budapest Airport járat
Kapcsolódó cikkek