Cégvilág

Legalább tíz iPad-szerű tábla PC érkezik

A tajpeji Computex kiállítás egyik szervezője szerint tajvani gyártók legalább tíz olyan tábla PC-vel jelennek meg a júniusi kiállításon, amely az iPad riválisa lehet.

A Computex Taipei keretében június 1. és 5. között mutatják be új termékeket a tajvani gyártók, akik a jelek szerint kedvet kaptak a tábla PC-k gyártásához. Az egyik szervező a PCWorldnek elmondta, hogy legalább tíz ilyen számítógép mutatkozik be a show-n. Chang Lee, a Tajvani Számítástechnikai Szövetség helyettes főtitkára arról nem beszélt, hogy milyen chip hajtja majd az új táblákat.

A legfontosabb tajvani notebook gyártók: az Acer, az Asus, az MSI, a Gigabyte, a Quanta és a Compal. Az Asus már korábban közölte, hogy még az idén bemutat egy az iPad riválisának szánt gépet. Az MSI Las Vegasban már előrukkolt egy 10 hüvelykes kijelzővel és Android operációs rendszerrel szerelt táblával, míg a Compal egy 7 hüvelykes, szintén Android alapú gépet mutat be. Mind az MSI, mind a Compal számítógépeit az Nvidia Tegra chipjei hajtják.

Az MSI egyébként saját bevallása szerint óvatosan közelít a tábla PC piachoz. A cég szóvivője elmondta, hogy egy új termék bevezetése költséges, ezért inkább megvárják, hogyan teljesít a piacon az iPad.

asus Computex Nvidia iPad tábla MSI acer
Kapcsolódó cikkek