Cégvilág

Magyar részvétellel nyílik Arad első nagyméretű plázája

Ma délután hivatalosan ia megnyit Arad első bevásárlóközpontja, az Atrium Center. A modern és elegáns bevásárlóközpont a budapesti WestEndhez hasonlóan a legfontosabb dél-erdélyi vasúti csomópont, az aradi központi pályaudvar mellett helyezkedik el. A projekt fejlesztésért és üzemeltetésért a budapesti és a bukaresti székhelyű Atrium Centers, a kivitelezést fővállalkozóként bonyolító Arcadom Zrt., valamint a szintén budapesti székhelyű Casiopea Group építész iroda.

“Mindvégig a lehető legjobb bérlői mix összeállítására törekedtünk, hogy megfeleljünk az aradi piacon fellelhető széleskörű igényeknek. Mind az építészeti megoldások, mind a kereskedelmi funkció, a megközelíthetőség és láthatóság tekintetében egy olyan bevásárlóközpont létrehozásán fáradoztunk, amelyet méltán emlegethetnek Románia legigényesebbjei és legjobbjai között, és amely más projektek számára is példaként szolgálhat. Az Atrium Center Arad a környék kereskedelmi helyeinek 5-7 éves növekedését is figyelembe véve 30 000 m2 bérbeadható felülettel rendelkezik” – nyilatkozta Parókai Beáta, az Atrium Centers Leasing Manager-e.

A bevásárlóközpont főbb jellemzői

Az Atrium Center egy 1000 parkolóhelyet biztosító ötemeletes parkolóházzal jelentkezik, amely egyben a város első parkolóháza. A földszintet egy 1850 m2-es Billa szupermarket, szolgáltatások, divatüzletek, valamint két mágnesbérlő, az emeleten is üzemelő C&A és a New Yorker foglalják el. Az első emeleten szintén divatüzletek, sportboltok, valamint ifjúsági ruházati üzletek találhatók. A második emelet ad helyet az éttermeknek és szórakoztató központoknak. Ugyanitt található egy játszóház, egy játékbolt, valamint egy Altex elektronikai- és háztartási szaküzlet. Az átadás után nem sokkal nyit a biliárd- és bowling szalon, valamint egy papír-írószer és egy IT szaküzlet is. A multiplex mozi augusztusban nyitja meg kapuit.

Az átadási ünnepséggel egyidőben az első 50 kereskedelmi egység nyílik meg. Számos üzlet nem sokkal ezután nyílik. Utóbbiak közé tartozik az 1200 m2-t elfoglaló LC Waikiki, mely elérhető árú, divatos férfi, női és gyermekruházati termékekkel jelentkezik. Ezt követően nyit a Jeans Club, 450 m2-en, valamint három vezető lengyel márka, a Reserved, a House és a Cropptown, valamint április végéig megnyitnak a nemzetközi konyhákat képviselő portugál és olasz éttermek is. A Cinema City augusztusi nyitásával Erdély legnagyobb mozija lesz. A moziban 10 modern, 3D mozik vetítésére alkalmas terem kap helyet, és így minden bizonnyal a bevásárlóközpont leglátogatottabb attrakciója lesz.

Az épület teljes területének bérbeadottsága 92 százalékon áll. Az újabb üzletek nyitási hulláma a mozi hivatalos megnyitója körül éri el csúcspontját.

Az Atrium Center Arad átadásával a város gazdasága is új lendületet kap. Az üzletközpont mintegy 1500 új, tartós állást biztosít a helyieknek, és hozzájárul a város költségvetéséhez is. A összértéke több mint 70 millió euró.

“Aradot választottuk az első Atrium Center bevásárlóközpont helyszínéül, mert azt gondoljuk, ez a város a román-magyar-szerb határokon átívelő régió egyik legfontosabb központja, és bizonnyal megérdemel egy ilyen befektetést. Azzal az elszántsággal jöttünk ide, hogy egy olyan projektet adunk át, amely nagyban hozzájárul a közösség javaihoz, és példamutató lehet az aradi gazdasági, társadalmi és kulturális élet számára. Semmiféle kompromisszumot nem voltunk hajlandók kötni, sem a minőség, sem a kivitelezés terén – még akkor sem, amikor azt láttuk, hogy a gazdasági világválság egyes versenytársainkat erre kényszerítette” – mondta el Michael Israeli, az Atrium Centers ügyvezető tulajdonosa.

 
Modern és elegáns bevásárlóközpont

A modern és elegáns bevásárlóközpont kivitelezésében a szakma elismert képviselői vettek részt, köztük a fejlesztésért és üzemeltetésért felelős, budapesti és bukaresti székhelyű Atrium Centers, a kivitelezést fővállalkozóként bonyolító Arcadom Zrt., valamint a szintén budapesti székhelyű Casiopea Group építész iroda. A háromszög alaprajzú bevásárlóközpont két ponton kapcsolódik a parkolóházhoz. A belsőépítészeti megoldások közül kiemelendő a három üvegkupola, mely a beltérben folyamatos nappali megvilágítást biztosít. A kültéri falon éjszaka állandó fényjáték fut, így a vasútállomás mellett felhúzott szembetűnő épülettömeg minden napszakban jól felismerhető és megkülönböztethető. Az üzletközpont bútorzata szintén megkülönbözteti azt más hasonló projektektől: a megszokott fapadok helyett itt kényelmes kanapék, karosszékek, valamint egy bensőségesen kialakított nappali is a látogatók rendelkezésére áll. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a bevásárlóközpont egyben valódi találkozóhely és szabadidő eltöltésére is alkalmas tér lehessen.

Fontosabb adatok:

- Az építkezés kezdete: 2008. augusztus
- Teljes beépített terület: 68,000 m2 (belértve az 1000 férőhelyes parkolóházat)
- Teljes bérbeadható terület: 30,000 m2
- Kulcsbérlők: C&A, New Yorker, LC Waikiki, Reserved, Kenvelo, Deichman, House of Art, Leonardo, Altex, Diverta, Hervis, Billa
- A Cinema City, Arad első multiplex mozija 2010 augusztusában nyit
- A teljes bérbeadható terület 92%-a már elkelt
- 2010 végéig több mint 95%-os bérbeadottság várható

Románia Arad Arcadom Atrium Centers michael israeli
Kapcsolódó cikkek