Cégvilág

Megtörné az átkot a Daewoo

A GM Daewoo vezérigazgatója közölte, hogy az amerikai óriásvállalat dél-koreai leányának célja, hogy az idei évet feketében zárja.

2010 fordulópont lesz a GM Daewoo számára, kétszámjegyű növekedésre számítunk – mondta sajtótájékoztatóján a leányvállalat vezérigazgatója. A General Motors dél-koreai leányvállalata az idei évben 13 százalékkal több, 1,6 millió autó exportálását tervezi.

Mike Arcamone az AFP tudósítása szerint elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Daewoo a hazai piacon tavaly mindössze 114 845 autót értékesített, ezért az eladásokat 20 százalékkal növelnék Dél-Koreában. A Daewoo 9,9 százalékos piaci részesedésre törekszik otthon.

A Daewoo a 2008-as évet 773 millió dolláros veszteséggel zárta és a vezér tájékoztatása szerint tavaly is mínuszban volt (a pontos számokat nem ismertette). A siker érdekében a Daewoo agresszívabb marketingbe kezd, három új modellt dob piacra és javítja a tőkefelhasználás hatékonyságát. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a vállalatnak jelenleg nincs szüksége anyagi támogatásra a hitelezők részéről, Arcamone szerint a cég likviditási helyzete rendkívül szilárd.

profit daewoo veszteség nyereség GM
Kapcsolódó cikkek