Cégvilág

Premierdömping az autószalonon - Nézegessen autócsodákat!

Több mint 140 európai és világpremierrel nyitja meg kapuit holnap a nagyközönség számára Európa legjelentősebb autóipari szakkiállítása, a március 4-től 14-ig tartó 2010-es – immár 80. alkalommal megrendezendő – Genfi Nemzetközi Autószalon. A várhatóan közel 700 ezer embert vonzó eseményen 30 ország 250 kiállítója jelenik meg mintegy 700 márkával.

A szervezők a kiállítás fő tematikájaként azt az egyre erősödő trendet fogalmazták meg, miszerint a környezetvédelem kerül a mobilitás középpontjába. Ennek megfelelően legalább 16 elektronikus vagy alternatív hajtású jármű bemutatása várható. Új kezdeményezés a Zöld pavilon is, ahol a kiállítás alatt rekordszámú koncepciójárművet mutatnak majd be. Az előzetes tervek szerint a kiállításon döntően a kisautók dominálnak majd, de a luxusautó-gyártók – a többi között az Aston Martin, az Audi, valamint a Lexus – is előállnak a mai kor igényeinek megfelelő, alacsony fogyasztású modelljeikkel.

Luc Argand, az autószalon elnöke szerint a kiállításon valamennyi autógyártó jelezte részvételét, ez annak a jele, hogy a válság sújtotta autóiparnak kezd visszatérni az önbizalma.

A jubileumi szalon több gyártó számára létfontosságú a több 10 százalékos visszaesést produkáló tavalyi év után, így a szakma több évre szóló elképzeléseket ismerhet meg. A híradások szerint a kiállítást leginkább a manapság pénzügyileg igen nehéz helyzetben lévő Opel és a visszahívási botrányba keveredett Toyota várja, ugyanis az ígéret szerint a társaságok vázolják hosszú távú, a kilábalás felé vezető terveiket. Nyilvánosságra kerül majd Európa legnagyobb konszernje, a német Volkswagen hosszú távú stratégiája is; a „népautó” gyártója komoly lépéseket tesz, hogy 2018-ig átvegye a legnagyobb globális autógyártó szerepét a Toyotától.

Akiket csupán az autók érdekelnek, azok megismerhetik többek között az új Alfa Romeo Giuliettát, az Audi A1-est, a Mini Countrymant, az új Opel Merivát, a Porsche Cayenne-t, a Renault Windet, valamint a Volkswagen Sharant és Touareget is. VG


[enews_gallery id='311368']

Volkswagen Sharan Genf Mercedes Touareg Opel autószalon
Kapcsolódó cikkek