Cégvilág

Tengerikígyó Volánbusz-tender - Senki nem beszél

A Volánbusz Zrt. a közeljövőben egyfordulós, nyílt közbeszerzési eljárást indít ugyanolyan buszok beszerzésére, amelyekre a tavaly április 24-i határidővel már kért ajánlatokat.

Az azóta eltelt egy év az egyik elutasított pályázó, a székesfehérvári Alfa Busz Kft., valamint a Volánbusz pengeváltásával – hiánypótláskérésekkel, közbeszerzési döntőbizottsági határozatokkal és fellebbezésekkel – volt terhes.

Mint ismert, a közbeszerzési döntőbizottság a múlt héten végül is elutasította az Alfa legutóbbi, februári beadványát is. Igaz, eljárási hiba miatt a Volánbusszal szemben 3 millió forintos bírságot szabott ki, ám minden ezt meghaladó jogorvoslati kérelmet elutasított.

Az összesen hatvan alacsony padlós jármű megvásárlásáról szóló, tengeri kígyóvá terebélyesedett üggyel kapcsolatban a Volánbusz Zrt. elzárkózott attól, hogy bármilyen szintű vezetője részletes tájékoztatást adjon. Csupán egy közleményt adtak ki, amely szerint a meghatározott szerződéses feltételek mellett kizárólag az ajánlati ár lesz az új pályázatban az egyedüli értékelési szempont.

A közlekedési társaság szerint a döntőbizottság helybenhagyta a cég döntését, hogy az Alfa Busz Kereskedelmi Kft. ajánlata érvénytelen, és a nyertes a 9 millió 866 ezer eurós ajánlatot tett kínai Xiamen King Long United Automotive Industry CO, a második helyezett pedig a cseh VIKO s.r.o. Mogyorossy Tibort, az Alfa Busz ügyvezető igazgatóját és többségi tulajdonosát nem sikerült elérnünk telefonon, úgy értesültünk, hogy ez ügyben senkivel nem kíván beszélni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

 

Xiamen King Long közbeszerzés pályázó tender Volánbusz Alfa Busz döntőbizottság
Kapcsolódó cikkek