Cégvilág

Új vevőket keres a Rába

Járműipar. Az idén már forgalombővülést vár Pintér István, a Rába csoport elnök-vezérigazgatója, aki szerint a járműipar teljesítménye csupán évek múlva éri el a válság előtti szintet.

A cég az ágazat visszaesése ellenére is befejezte 2,5 milliárd forintos beruházási programját, mégpedig annak érdekében, hogy stratégiai vevői – Volvo, Scania és egyéb nagy márkák – igényeit ki tudja elégíteni.

Noha korábban az Ikarusok Rába futóművekre és alvázakra épültek, ma egy hazai buszgyár sem vásárol a cégcsoporttól, amely reményteli tárgyalásokat folytat külföldön több potenciális megrendelővel. Tavaly ugyan 900 millió forinttal kevesebb lett az adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, a cég hatékonyságát és a válságkezelő képességét jól mutatja, hogy az árbevételhez viszonyítva a múlt évben 9 százalékra nőtt az EBITDA – hangsúlyozta lapunknak Pintér István.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

buszgyár Rábam buszgyártás
Kapcsolódó cikkek