Cégvilág

Újabb hídkeresztelő pályázat - Chuck Norris, vagy Stephen Colbert?

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF). és a szegedi önkormányzat közös szavazást hirdet az M43 autópálya nyomvonalán épülő Tisza-híd névadására

A kétkörös hídkeresztelő szavazás első egy hónapos időszakában, 2010. március 12. és április 16. között a szervezők az új Tisza-híd leendő nevére várják a lakosság javaslatait. A névjavaslatok leadása postán interneten és telefonon történhet - jelezték.

A beérkezett javaslatokat egy felkért szakmai zsűri összesíti, amely egyebek közt a NIF Zrt., és az Országos Földrajzinév Bizottság delegáltjaiból áll össze.

A zsűri a beérkezett javaslatokból kiválasztja azt az 5 nevet, amelyet névadásra ajánl. A kampány második időszakában, 2010. április 20. és május 14. között az interneten lehet szavazni a Tisza-híd leendő nevére, a szavazás eredménye 2010. május 20-án kerül kihirdetésre - olvasható a közleményben.

A Tisza M-43 Konzorcium által kivitelezett M43 autópálya Makóig tartó, kétszer kétsávos szakaszát, a korábbi közlések szerint várhatóan 2010 augusztusában adják át.

Tisza-híd hídkeresztelés m43-as
Kapcsolódó cikkek