Cégvilág

A Magyar Televízió közvetíti a budapesti úszó Eb-t

Megismétlődhet a 2006-os siker, az MTV közvetíti a budapesti úszó-, műúszó-, műugró- és hosszútávúszó Európa-bajnokságot augusztus 4. és 15. között a Margitszigetről és Balatonfüredről. A kontinensbajnokságot élőben sugározza az m1 és az m2, a versenyszámokat a www.telesport.hu oldalon is nyomon követhetik a nézők.

A Magyar Televízió úgynevezett host broadcastere, házigazda közvetítője lesz a kontinensbajnokságnak, vagyis az MTV képeit veszi át a világon minden tévétársaság. A 2006-os úszó Eb-n az Európai Úszószövetség (LEN) megállapította: világszínvonalú volt az MTV munkája, minden idők legjobb közvetítését valósította meg a Magyar Televízió, így a nemzetközi szövetség az idén is nyugodt lehet.

A közvetítésekhez kapcsolódó technikai elvárásokat az MTV ezúttal anyagi okokból nem teljesítheti túl, de biztosítja a nemzetközi szövetség által meghatározott sztenderdet. Az eseményről hagyományos SD minőségben, 16:9-es képarányban közvetít; az úszóversenyeket 18, a műugrást pedig 13 kamera segítségével mutatja be, amelyek között lesz víz alatti felvételt készítő, a pálya mellett, valamint afelett futó is. A köztelevízió kuratóriumának elnöksége szerdai ülésén jóváhagyta az eszközök bérlésére vonatkozó közbeszerzési eljárás megindítását, és megadta a sportfőszerkesztőség számára az engedélyt a munka megkezdéséhez.

Az augusztus 4-15-ig tartó eseményeket élőben sugározza az m1 és az m2, a versenyszámokat a nézők nyomon követhetik, valamint visszanézhetik a www.telesport.hu oldalon is.

Magyar Televízió telesport len úszó eb mtv
Kapcsolódó cikkek