Cégvilág

"Járai úr megjelenésével a Molnál kicsit másképp süt a nap"

A legnagyobb magyarországi társaság éves közgyűlése a 21,2 százalékos tulajdonos, orosz Szurgutnyeftyegaz nélkül zajlik. Osztalékot várhatóan nem fizetnek, az igazgatóság tagjává választották Járai Zsigmondod, Parragh Lászlót és Martin Romant. Mosonyi György kedvező eredményekről számolt be.

"Járai úr megjelenésével a Molnál kicsit másképp süt a nap" - szólalt fel az egyik kisrészvényes a Mol ma tartandó közgyűlésén, ahol az igazgatóság tagjává választották Járai Zsigmondod, Parragh Lászlót és Martin Romant.

Mosonyi György, a Mol vezérigazgatója a 2009-es év értékelését 2012-ig szóló kitekintéssel párosította. A kedvezőtlen nemketközi környzetet figyelembe véve különösen jó eredménynek minősítette a 11 százalékos EBIDTA növekedést, 2009-ben.

A felügyelőbizottság nevében Kupa Mihány, az igazgatóság nevében Molnár József pénzügyi igazgató javasolta, hogy a Mol a nehéz gazdasági helyzet miatt az idén se fizessen osztalékot, különös tekintettel, a Mol előtt álló pénzügyi feladatokrsa, kiemelten az INA-val kapcsolatos kiadásokra.

Ami az oszatlékkérdést illeti, napokkal ezelőtt jelentették be: nem fizetnek osztalékot az eredményből a Mol csoport a tavalyi év után a tulajdonosainak az igazgatóság és a felügyelő bizottság javaslata szerint, hanem az eredménytartalékba helyezi - tartalmazza az április 29-i közgyűlési dokumentum, amely a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapjára hétfőn este került fel.

Az idén sem szavazhatott a Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) a közgyűlésen, mivel tulajdonosként nem szerepel a már lezárt részvénykönyvben.

INA Mosonyi György Mol közgyűlés osztalékfizetés Mol
Kapcsolódó cikkek