Cégvilág

Chrysler: Jobb formában vagyunk, mint hittük

Sergio Marchionne, a Chrysler és egyben a tulajdonos Fiat vezérigazgatója optimistán nyilatkozott az idei évről. Elképzelhetőnek tartotta, hogy a cég még idén tőzsdére megy és emeli az éves profitvárakozást.

Marchionne úgy látja, hogy a negyedéves 143 millió üzemi eredmény után a vállalat akár 200 millió dolláros pluszban zárhatja az évet. A vezérigazgató újságírók előtt úgy fogalmazott: a csődeljárást követően a Chrysler a vártnál jobb formában van. Az amerikai cég az előző negyedéves, 2,7 milliárdos veszteséget követően 197 millió dolláros mínuszban zárt az első negyedévet.

Bár a Chrysler egyelőre csak 9,4 százalékos részesedéssel rendelkezik az amerikai autópiacon a kitűzött 10 százalékos cél helyett, a készpénz állomány 1,5 milliárd dollárt tett ki az év első három hónapjában. A vállalat a második negyedév végén vizsgálja felül éves profitvárakozását, ekkora kiderül, hogyan fogadják a vevők a gyártó legfontosabb új modelljét, az átalakított Jeep Grand Cherokee-t.

Marchionne a The New York Times szerint úgy fogalmazott, hogy a Chrysler már az idén megfelelhet a tőzsdére való bevezetés követelményeinek, ugyanakkor a cég szóvivője hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy a Chrysler már idén a börzékre vonul.

eredmény profit Jeep fiat csődvédelem Chrysler
Kapcsolódó cikkek