Cégvilág

Hemzseg a hibáktól a BKV útvonaltervező: gyalog a kifutópályán

BKV új honlapjának útvonaltervezője a fejlesztő akarata ellenére is kissé sportosra sikerült: átzavarna éjjel a Gellérthegyen, legyalogoltatna a centrumból a Ferihegyi reptérre vagy akár Gyál felsőre annak ellenére, hogy van éjszakai járat. Az airport beírására a nagytétényi Sport utcába, a Klinikák helyett az angyalföldi Karikás Frigyes utcába küldene - számol be az Index.

A legtöbb gond az éjszakai utazásokkal akad. Néhány napja még azt javasolta a szoftver, hogy Ferihegy 1-ről a Ferihegy 2-re a kifutópályán gyalogosan keljen át az utazó. Most ezt félig javították: azt írja, „a jelenlegi beállításokkal nem tervezhető útvonal”. De ez is komoly hiba, hisz a 200E busz jár a két terminál között.

Az Astoriától Ferihegy 2-re 1 óra 58 perces utat javasol a tervező közel 2 kilométeres gyaloglással hétköznap délelőtt. Hogy lehet ez? Ferihegyen a 200E busszal való érkezés után gyalog visz be a kifutópálya közepére, egy szerinte 35 perces sétával. Ez a külföldieket könnyen félrevezetheti az útnak indulásnál - írja az Index.

Szintén Ferihegy 2 célállomásra írja Nagytéténytől: a Dombóvári útig 33-as busz, majd onnan 20 km gyalog. Azaz röpke 7 és fél órás éjszakai sétát javasol erre (igaz, mire legyalogolja az ember, addigra már rég jár a metró és a 200E busz is).

A Kálvin térről is nézték 23:55-ös indulással Gyál felsőre kapcsolatot. 23:57-kor van 914-es, amihez csatlakozik 994-es, tehát egy átszállással, várakozás nélkül lehetne utazni, ehhez képest 16 kilométer gyaloglást javasol, 6 óra időtartamban.

 

Index-->

BKV útvonaltervező BKV hibás útvolaltervező
Kapcsolódó cikkek