Cégvilág

Két óriás uralja a flash memória piacot

Az iSuppli kutató cég adatai szerint a Samsung és a Toshiba óriási fölénnyel uralják a flash memória piacát, a soron következő gyártók közül a legerősebb is mindössze 10 százalékos részesedéssel rendelkezik az árbevételt tekintve.

Az iSuppli a dollárban számított bevétel tekintetében hasonlította össze a flash memória gyártókat. Eszerint a piacot 38,5 százalékkal a Samsung vezeti, a második helyezett Toshiba a piac 33,8 százalékát tudhatja magáénak.

A két cég területét összeadva kiderül: a többi gyártó mindössze 27,7 százalékon osztozik. A kisebb szereplők közül a Micron és a Hynix számít jelentősebbnek, mindkét cég 9 százalékos részesedést tudhat magáénak.

Az elmúlt évben a flash memória piaca 4,36 milliárd dollárt tett ki. A Toshiba 2,9 százalékot erősített, míg a Samsung 1,3 százalékot veszített a tavalyi évhez képest - írja a The Register.

Micheal Yang, az iSuppli adattárolásra szakosodott szenior elemzője szerint a negyedév végén csökkent a hagyományosan flash-re alapuló termékek (USB eszközök, memória kártyák) iránti kereslet, az okos telefonok és más szórakoztatóelektronikai eszközök kapcsán azonban nőttek az eladások.

toshiba gyártó flash Samsung memória iSuppli piac
Kapcsolódó cikkek