Cégvilág

Kraft: Jobb profit, de aggodalom a Cadbury miatt

A chicagói székhelyű Kraft Foods az idei első negyedben a vártnál nagyobb profitot ért el, miután javult a teljesítménye az Egyesült Államokban az olyan hagyományos termékek terén, mint az italféleségek.

A Kraft profitja 1,89 milliárd dollár volt, az értékesítési forgalma pedig 7,3 százalékkal nőtt, és 11,32 milliárd dollárt ért el, ami meghaladta a 10,95 milliárd dolláros elemzői becslést.

A Kraft ez év elején – ellenséges felvásárlási harcot követően – 18,4 milliárd dollárért megvásárolta a Cadburyt. Márciusban pedig 3,7 milliárd dollárért eladta pizza vállalkozását a Nestlének. Az ebből befolyó pénz segített abban, hogy finanszírozhassa a Cadbury ügyletet.

A Kraft az elemzők várakozásai alatti éves profitelőrejelzést adott, alátámasztva ezzel azokat a félelmeket, melyek szerint a Cadbury integrálása gondot okozhat az élelmiszeripari óriásnak. Ugyanakkor a szakértők egy része, köztük a Reutersnek nyilatkozó Matt Arnold úgy látja, hogy a piac amúgy sem az idei évre koncentrál. A Kraft a 2011-es organikus profit tekintetében tartja az évi 5 százalékos növekedési célját.

profit Cadbury kraft elemző
Kapcsolódó cikkek