Cégvilág

Törvényességi felülvizsgálatot kérnek a Volánoknál a szakszervezetek

A Volán társaságokból kiszervezett, alvállalkozásba adott feladatok törvényességi felülvizsgálatát kérik az új kormánytól a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájához tartozó Autóbusz-közlekedési szakszervezetek.

A szövetség kétnapos konferenciát tartott Balatonszárszón, amelynek döntéseiről zárónapján, szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A szövetség ismerteti: a tagszervezetek munkabizottságot, hoznak létre, és összeállítják a közlekedési társaságoknál így feltárt problémákat, és ezekről az új kormány megalakulását követően tájékoztatják az illetékes minisztert.

Kezdeményezni fogják az elmúlt időszakban meghozott intézkedések, törvények módosítását, ami jelenleg a munkavállalók számára indokolatlan terheket jelentenek, és foglalkoztatásuk során, a kedvezőtlenül honosított európai uniós jogszabály jelentős érdeksérelemmel jár.

A közlemény hangsúlyozza: a LIGA Autóbusz-közlekedési Szakszervezetei a közszolgáltatás állami tulajdonban tartását tartják elfogadhatónak, és elutasítják a "lopakodó" privatizációs törekvéseket a közösségi közlekedés területén. Ezért "értetlenül" szemlélik azoknak a Volán társaságoknak lépéseit, ahol még a kormányváltás előtt gyors kiszervezések történnek.

A közlemény ismerteti: a konferencián kezdeményezték a LIGA Közlekedési Tagozat létrehozását, amely ágazati szinten képviselné a közlekedés területén dolgozó tagjait.

LIGA szakszervezetek Volánok törvényességifelügyelet
Kapcsolódó cikkek