Cégvilág

Google-vezér: Minden sikeres vállalat arrogáns egy kicsit

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója úgy látja, a Google természeténél fogva kivívja egyes csoportok ellenszenvét, de ez nem jelent gondot a cég fejlődése szempontjából.

"Egyszerűen mi szimbolizáljuk a magánélet és a nyilvánosság között húzódó határvonallal kapcsolatos vitákat. A Google nagy és jellegéből adódóan zavar egyes rétegeket, hiszen folyamatosan változásokat kezdeményez" – mondta Eric Schmidt a Financial Timesnak adott interjújában. A Google vezére így reagált a keresőóriást az utóbbi időben érő kritikákra, amelyek kifogásolták, hogy a cég nem megfelelően kezelte a Street View alkalmazáshoz rögzített adatokat.

Schmidt úgy látja, a sikeres vállalatok mindegyike arrogáns egy kissé, és a Google-ra ez különösen igaz, mivel a végfelhasználók érdekeit képviseli az üzleti szektorral szemben, ez pedig érthetően nem tetszik ennek a rétegnek.

A vezérigazgató következetesen elutasítja azokat a vádakat, amelyek szerint az egyedülállóan rugalmas céges működés okolható az elkövetett hibákért, hiszen a tervezők eltávolodnak az egyszerű emberektől. Schmidt lát lehetőséget arra, hogy növeljék a jogászok és a jogi megbeszélések számát, de ragaszkodik ahhoz, hogy a fejlesztők az eddigi szabadságukat élvezzék. Schmidt kategorikusan elutasítja a nemrég Olaszországban született ítéletet, amely három Google alkalmazottat marasztal el, egy a YouTube-on megjelenő, emberi méltóságot sértő videó miatt. Mint fogalmaz, ez olyan, mint találomra lelőni három embert, a döntés Schmidt szerint teljesen téves és sérti mind őt, mind a cégét.

street view Schmidt bíróság Google
Kapcsolódó cikkek