Cégvilág

Uniós támogatást szeretnének az M2 és az M43 autópályákhoz

Az M2 második pályájának megépítéséhez, és az M43 folytatásához kíván a Kohéziós Alapból támogatáshoz jutni a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., ezért közbeszerzést írt ki a pályázatok elkészítésére, a nyertes félárnál is olcsóbban vállalta a munkát - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyílt közbeszerzés két részből állt. Az első az M2 Budapest-Vác közötti szakasza és a kapcsolódó utak fejlesztése, míg a második az M43 Makó és a román országhatár közti továbbépítése volt. Mindkét résznél az uniós támogatás elnyeréséhez szükséges dokumentációk elkészítése volt a feladat. Ennek keretében mindkét résznél át kell tekinteni a meglévő terveket, majd azok összefoglalása után értékelni kell a korábbi forgalmi vizsgálatokat, aktualizálni kell a forgalmi modellt, és el kell készíteni a költség-haszon elemzést, valamint a megvalósíthatósági tanulmányt is. Mindezek végén össze kell állítani a támogatási kérelmet.

A felhívásra 4 ajánlat érkezett. Mindkét rész nyertese a budapesti Mott MacDonald Kft. és a Pro Urbe Kft. konzorciuma lett. A NIF mindkét rész ellenértékét nettó 45-45 millió forintra becsülte, ezzel szemben a nyertes konzorcium az első részt nettó 18 millió 165 ezer, míg a másodikat nettó 19 millió 800 ezer forintért vállalta.

 


 

autópályaépítés m43 sztráda NIF Zrt.
Kapcsolódó cikkek