Cégvilág

Abu Dhabi már a BP spájzában van

Tony Hayward, a British Petroleum vezérigazgatója Abu Dhabiban tett látogatást. Egy informátor szerint a cégvezér örömmel fogadná, ha az olajban gazdag sejkség 10 százalékos részesedést vásárolna a cégből.

A hivatalos kommentár szerint a BP vezetője a fontos üzletei partnereit látogatja meg, ugyanakkor egy a Dow Jonesnak nyilatkozó informátor úgy tudja, Tony Hayward egy esetleges részesedés megvásárlásáról tárgyalt Mohammed bin Zayed Al Nahyan koronaherceggel – írja a The Wall Street Journal.

A BP-nek 20 milliárd dolláros kártalanítást alapot kell fenntartania a Mexikói-öbölben bekövetkezett olajfúrotorny-robbanás miatt, a károk elhárításának közvetlen költsége eddig 3 milliárd dollárra rúgott. Sajtóértesülések már napok óta foglalkoztak a gondolattal, hogy a BP a tőkehiány megszüntetésére befektetőt keres és a vezérigazgató mostani látogatása megerősíteni látszik a hírt.

Nem Abu Dhabi lenne az első közel-keleti ország, amely részesedést vásárol a cégből, Kuvait jelenleg 10 százalékot birtokol a brit cégből.

Abu Dhabi részesedés BP
Kapcsolódó cikkek