Cégvilág

C-vitamint pumpál autóiba a Nissan

A Nissan bejelentette, hogy egyes új modelljeibe olyan berendezést szerel, amely automatikusan C-vitaminnal dúsítja az utastér levegőjét, hogy ezzel óvja az autóban ülők egészségét.

A Nissan egy a Sharp által kifejlesztett "plazmaklaszter ion" készüléket telepít új modelljeibe – ezek az eszközök belélegezhető formában pumpálnak többek között C-vitamint az utastér levegőjébe, és elpusztítják a mikrobákat, valamint az allergén anyagokat. A rendszer állítólag automatikusan felismeri a rossz szagokat is, és semlegesíti azokat amellett, hogy hidratálja a bőrt. A japán autógyár egyébként Fuga nevű hibridjében már alkalmazza a Forest AC nevű légkondicionáló rendszert, amelyet a jövőben más típusokba is telepít – írja a Daily Mail.

Emellett a Nissan intelligens sebességmérőket is bemutató, amelyek emlékeztetik a sofőrt a barátok születésnapjára vagy más évfordulókra. A NASA segítségével kidolgozott ülésfűtés és háttámasz a vérkeringés javítását és a hátfájás elkerülését hivatott szolgálni, a háttámla az autógyár állítása szerint csaknem nulla gravitációs pózban tartja a vezető gerincét.

Emellett a cég ütközésvédelmi szoftvert is épít az autókba, amelyek érzékelik, ha az autó veszélyesen megközelít egy gyalogost és automatikusan fékezni kezdik a járművet, figyelmeztető hang kíséretében. Az alkalmazás 64 kilométer/óra sebességig képes megakadályozni a gázolásokat ezzel a rendszerrel.

Nisssan ülésfűtés ütközés légkondicionáló
Kapcsolódó cikkek