Cégvilág

Íme, a legmegbízhatóbb autók

A What car című autós magazin idén is közzétette felmérését, melyben a legmegbízhatóbb autókat sorolja fel, 50 ezer tulajdonosi tapasztalat alapján.

A lap három-tíz éves autók megbízhatóságát méri a Warranty Direct brit biztosító adataira támaszkodva. Eszerint a legmegbízhatóbb márka – immár ötödik éve – a Honda. A lista első tíz helyét a távol-keleti autók uralják, mindössze két európai márka, a Skoda és a Mini jutott be a legjobb tíz közé – írja a Telegraph.

A harminckét vizsgált vállalat közül a Land Rover bizonyult a legkevésbé megbízhatónak, a felmért autók 53 százaléka hibásodott meg. De a legrosszabbak között szerepelt az Opel brit testvérmárkája, a Vauxhall és az MG is.

A legmegbízhatóbb autók

1. Honda

2. Subaru

3. Mitsubishi

4. Lexus

5. Toyota

6. Mazda

7. Nissan

8. Skoda

9. Kia

10. MiniA japán autók előkelő helyezéseik ellenére is küzdenek néhány jellemző hibával, az első helyezett Hondánál például főként a légkondicionálással jelentkeznek gondok, de a sebességváltó hibák is a legmagasabb arányban fordult elő a Hondánál a márkák között. A Subaru gyenge pontja a felfüggesztés, az autók 50 százalékánál lépett fel ezzel kapcsolatos probléma, de 17 százalékkal vezetnek a Subaru fékhibái is.

A szervizszámlák tekintetében a Porsche vezet, az átlag javítási költség 717 font (250 ezer forint). A második legmagasabb összeget a Mazda tulajdonosoknak kell kifizetniük, 481 font, azaz 167 ezer forint egy átlagos szerviz költsége.

2. Subaru

3. Mitsubishi

4. Lexus

5. Toyota

6. Mazda

7. Nissan

8. Skoda

9. Kia

10. Mini -->

Mitsubishi Honda felmérés Subaru autó Mini What car megbízható
Kapcsolódó cikkek