Cégvilág

Már kell cellux az iPhone-hoz - Visszakozott az Apple

Az Apple ugyan a mai napig tagadta, hogy konstrukciós hiba okozná a térerő hirtelen lecsökkenését az új iPhone-nál, most mégis szoftver frissítést tesz közzé a probléma javítására.

Bár eddig 1,7 millió iPhone 4 talált gazdára, a felhasználók egy része internetes fórumokon arról panaszkodott, hogy bizonyos kéztartás mellett megszűnik a térerő és az ekkor érkező hívásokat nem lehet fogadni - írja a The Wall Street Journal.

Az Apple azt állította, hogy nincs szó konstrukciós hibáról és annyit tanácsolt a felhasználóknak, tartsák máshogy a készüléket. Egy magánszemély pert is indított a cég ellen, követelve, hogy térítse meg a hibát kiküszöbölő tokok árát, mivel a hiba tudatában hozta forgalomba a telefont. A tulajdonosok egy része olcsó megoldást választott és celluxszal fedte le az érzékeny részeket.

Az Apple most a korábbi állításával ellentétben közölte: szoftverfrissítést készít az iPhone 4-hez, mivel a készülék nem megfelelően dolgozza fel a térerővel kapcsolatos adatokat. A módosítás nyomán megszűnik az említett hibajelenség, mert a felhasználók idejében észreveszik, ha olyan területen tartózkodnak, ahol alacsony a térerő.

Apple szoftverfrissítés térerő iPhone
Kapcsolódó cikkek