Cégvilág

Milliárdokért fejleszt a Leier

Válság idején is tovább fejleszt a Leier Hungária Kft. mely több telephelyén invesztíciókat folytat a gyártókapacitás növelése érdekében.

Három Magyarországi telephelyén indított beruházásokat a vállalat összesen több mint 2 milliárd forint értékben. Pécsen 1,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővítették a gyártó kapacitást, így az üzem évente egymillió négyzetméter térkő és falazóelem előállítására képes.

További beruházásokat indítottak Gönyűn 500 millió forint értékben és Kiskunlacházán 800 millió forintos befektetéssel. A telephelyeken végrehajtott beruházások a termelés kapacitás bővítése mellett a termékkínálat bővítését is célozták, így a korábban Ausztriából importált prémium minőségű térburkolók és szegélykövek gyártása is megvalósulhat Magyarországon.

A Leier Hungária Kft. által Magyarországon gyártott termékeket elsősorban a belföldi piacon értékesíti, de a környező országokba exportálnak is. A vállalat az előrejelzések szerint eléri tavalyi forgalmát mely 15 milliárd forint volt.

bővítés Leier fejlesztés
Kapcsolódó cikkek