Cégvilág

Nem tud elég jó lenni a Microsoft?

A Microsoft a fiskális évet rekord nagyságú árbevétellel és csillagászati nyereséggel zárta, mégsem emelkedett részvényeinek árfolyama.

A június 30-val zárult negyedévben 4,52 milliárd dolláros profitra tett szert, 16,04 milliárd dolláros árbevétel mellett. Az erőteljes értékesítési adatok részben az Office 2010 szoftvercsomag sikeres bevezetésének, és a Windows 7 rendszer iránti, tartósan erős keresletnek köszönhetőek. A negyedik negyedévben az értékesítés két éve nem látott mértékben, 22 százalékkal ugrott meg és 16 milliárd dollárt ért el.

A Microsoft szerint a fiskális évben az árbevétele rekord magasságú, 62,48 milliárd dollár volt, ez után a nyeresége pedig 18,76 milliárd dollár. Ez 2,10 dolláros részvényenkénti nyereséget jelent. Nagyszerű fiskális évet hagytunk magunk után, és kiváló negyedik negyedévet zártunk - fogalmazott Peter Klein, a Microsoft pénzügyi igazgatója.

Ugyanakkor érdekes, hogy – mint arról a Bloomberg beszámol – a cég részvényeinek árfolyama nem változott jelentősen a várakozásokat meghaladó pozitív eredmények hatására. A Pacific Crest Securities elemzőjét meglepte ez a fordulat – Brendan Barnicle szerint ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy a befektetők egyszerűen nem hajlandóak honorálni a megnövekedett bevételeket. Barnicle úgy látja, hogy a piac részben azért nem ujjongott a Microsoft eredményeit hallva, mert egyre nagyobb a nyomás a cégen az olyan riválisoknak köszönhetően, mint az Apple.

negyedév profit bevétel windows office Microsoft pénzügyi év
Kapcsolódó cikkek