Cégvilág

Praktiker: Nem megy jól az üzlet

A Praktiker mai jelentése szerint a barkácslánc értékesítési bevétele 2010 első hat hónapjában 5,8 százalékkal csökkent 2009 első félévéhez képest.

A Praktiker csoport 2010 első felében 1,79 millió eurós értékesítési bevételt produkált, ami 5,8 százalékos csökkenésnek felel meg. A nemzetközi eladások 3,5 százalékkal, 474,5 millió euróra estek vissza. Az adózás előtti eredmény14,4 millió eurót ért el, ez 4,5 millió euróval marad el a tavalyi első félév eredményétől. Ugyanakkor a cégnek 14,3 millió eurónyi egyszeri költséggel is kellett számolnia, így ezzel együtt az EBITDA mindössze 0,2 millió eurót tett ki 2010 első hat hónapjában.

A Praktiker elnök-vezérigazgatója, Wolfgang Werner úgy fogalmazott: a cég idei, eddigi értékesítései és profitja elmarad a várakozásoktól. A gyengélkedés oka a hosszú, hideg télnek, valamint a második negyedév egy részében tapasztalható rossz időjárásnak tudható be, ami jelentősen rontotta a kertészeti üzletágat április-május hónapokban. Werner 1-5 százalékos értékesítéscsökkenéssel számol a teljes üzleti év tekintetében, de továbbra is az adózás előtti eredmény jelentős emelkedését várja a vállalattól.

eladás barkács Praktiker EBITDA adózás előtti eredmény értékesítés félév
Kapcsolódó cikkek