Cégvilág

Tiltakozik a Visegrádi Ásványvíz gyártója

A Visegrádi Ásványvíz Kft. által forgalmazott palackozott természetes ásványvíz minden törvényi előírásnak megfelel, bármely korosztály számára biztonsággal fogyasztható – tudatja a társaság hivatalos közleménye. Ezt a közlés szerint az európai minősítések és vizsgálatok, a szigorú magyar előírások és az akkreditált, független laboratóriumokban végzett rendszeres vizsgálatok, valamint a társaság belső szabályzata által előírt ellenőrzések garantálják.

A Vízkutató Vízkémia Kft. augusztus 3-án kiadott vizsgálati eredménye szerint a Visegrádi ásványvíz minden minta esetében megfelel a magyar törvényi előírásoknak. A megvizsgált vízminták fluorid tartalma kerekítve, és a mérési bizonytalanságot is figyelembe véve minden minta esetében 1,5 milligramm literenként. Ez megfelelő, azaz nem haladja meg a természetes ásványvíz palackozásáról szóló rendeletben megadott 1,5 milligramm/literes határértéket - tartalmazza a cég közleménye.

A cég hivatalos közleménye szerint az állítást alátámasztja a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács 2010. július 30-án megjelent hivatalos közleménye, valamint az a tény, hogy az ásávnyvíz rendszeres ellenőrzés alatt áll.

A fogyasztók és a média objektív és megbízható tájékoztatása érdekében akkreditált magyar laboratóriumtól soron kívüli vizsgálatot kért a Kft. Ezzel párhuzamosan folyamatban van a világ egyik legtekintélyesebb német laboratóriumától a társaság által rendelt független vizsgálat, melynek eredménye a napokban várható.

A társaság azután kérte vizsgálatokat, hogy a CBA kereskedelmi lánc július végén visszavonta bolthálózatának polcairól a Visegrádi ásványvizet, mert felmerült a gyanú, hogy a termék fluorid tartalma meghaladja a megengedett határértéket.

vizsgálat Visegrádi ásványvíz élelmiszer vízkutató terméktanács fluoridtartalom vízminta
Kapcsolódó cikkek