Cégvilág

Átadták az Üllő Airport Logisztikai Központ második ütemét

A logisztikai központokat és üzleti parkokat fejlesztő és kezelő globális ingatlancsoport, a Goodman átadta az Üllő Airport Logisztikai Központ második ütemét. A 16 000 négyzetméter raktár- és 1 000 négyzetméter irodaterületet az Oriflame Hungary Kft. igényeinek megfelelően alakították ki. A kozmetikumokat gyártó svéd cég hazai leányvállalata közép-európai elosztó központját telepíti az új létesítménybe, mintegy 200 új munkahelyet teremtve.

A második ütem építése idén februárban kezdődött. A generálkivitelezői feladatokat a magyarországi Market Építő Zrt. látta el. Az üllői bázis első két befejezett létesítménye a teljes, 155 000 négyzetméternyi fejlesztési potenciál közel egyharmadát teszi ki. A Goodman a hazai logisztikai piacon sikeres speciális, úgynevezett built-to-suit megoldásaival híresült el.

A Goodman Üllő Airport Logisztikai Központ Üllőn, a budapesti agglomeráció leggyorsabban fejlődő kereskedelmi és logisztikai csomópontjában helyezkedik el. Mindössze 5 kilométerre található a ferihegyi repülőtér, a legközelebbi vasúti terminál pedig csupán 800 méterre. Az M0 körgyűrű és a közvetlen közelben lévő M4 autópálya kiváló közlekedési kapcsolatot biztosít a főváros és az ország távolabbi területei felé.

Az első ütemhez hasonlóan a most átadott raktár is teljes mértékben a leendő bérlő, az Oriflame Hungary Kft. igényeinek megfelelően épült. A cég számára létfontosságú a gyors és pontos disztribúció, mivel közvetlenül ebből a létesítményből szolgálja ki szépségtanácsadóit. A magas színvonalú szolgáltatás érdekében az Oriflame az ország legnagyobb, úgynevezett Pick-by-Light, komissiózást segítő rendszerét működteti az új létesítményben. A cég új elosztó központja mintegy 200 új munkahelyet teremt.

Az Üllő Airport Logisztikai Központ első, 27 000 négyzetméteres ütemét 2009-ben adták át a német Rossmann drogérialánc hazai leányvállalata számára.

market zrt. Oriflame airport logisztikai központ Rossmann Goodman üllő
Kapcsolódó cikkek