Cégvilág

Cáfolja a 25 ezres óradíj hírét a Metróber Kft.

A Metróber Kft. megdöbbenéssel fogadta a sajtóban megjelent híradást miszerint: „Eddig 21 milliárd ment a 4-es metró tanácsadóira és szakértőire” és ennek keretében a „Metróber Kft. például napi 16 órában nettó 25 ezer forintos óradíjjal dolgozott, ám a Számvevőszék szerint az elvégzett feladat tartalma és színvonala ezt a kifizetést nem indokolta.”

A Metróber Kft. rögzíteni kívánja, hogy a fenti állítások valótlanok, illetve a valós tényeket hamis színben tüntetik fel.

A sajtó híradások és orgánumok a még hivatalosan közzé nem tett Állami Számvevőszék által készített vizsgálati anyagra hivatkoznak. A híradás szövegkörnyezete azt a hamis látszatott kelti, mely szerint a 4-es metró beruházás során 2010. április 30.-ig szakértőkre és tanácsadókra kifizetett összegből a Metróber Kft. kiemelkedően részesült.

A Metróber Kft. neve összeforrt a metróépítéssel. A Metróber Kft. a Budapesten működő valamennyi metróvonal kiépítésében részt vett, azonban a 4-es metró megvalósítása során nem juthatott szerephez.

2008. januárjában – a Fővám téri metróállomás és alagútépítés kapcsán felszínre került organizációs problémák miatt - a BKV Zrt. és a Metróber Kft. között megbízási keretszerződés jött létre.

A Metróber Kft. a szerződés teljesítése során a sajtóban megjelent állítással ellentétben összesen 16 mérnökórát számolt el, melyért összesen 400.000 forint +ÁFA díjban részesült, majd a szerződés megszűnt. Tehát valótlan az az állítás, mely szerint a Metróber Kft. folyamatosan naponta 16 órát dolgozott.

Metróber BKV szakértő Állami Számvevőszék óradíj metróépítés
Kapcsolódó cikkek