Cégvilág

Íme a világ 25 legrosszabb honlapja

A világ 25 legrosszabb weblapjának listáját állította össze a PCWorld internet portál. A listán helyet kapott a Hotmail.com, a Microsoft Windows frissítéseket tartalmazó weblapja, a megtisztelő első helyet a MySpace szerezte meg.

A lista készítői sorba vették azokat .com kiterjesztésű weblapokat, amelyek világszerte a leglátogatottabbak, azonban ismertségük ellenére megbízhatatlanok vagy nem biztonságosak.

Az első helyet a MySpace nevezetű közösségi portál nyerte el. A lista készítői szerint azzal érdemelte ki a weblap a címet, hogy annak használatára bárki jogosult, könnyen és gyorsan megalkothatjuk saját profilunkat. Azonban az itt megadott adatokat bárki láthatja és kapcsolataink is hozzáférhetővé válnak. A lista készítői negatívan értékelték a portál grafikai megoldását és a kémprogramok támadásának is ki van téve a felhasználó.

A listán helyet kapott a Microsoft két weblapja is. A 16. helyre rangsorolták a Windows Update nevű oldalát, ahol a társaság által készített operációs rendszerek frissítéseit találhatja a felhasználó. A cikk írója szerint elkell kerülnünk a Microsoft termékeket ha elakarunk kerülni egy nehezen használható rejtélyes weblapot, amit csak a társaság saját böngészője (Internet Explorer) tud kezelni.

A 20 helyet foglalja el a sokak által használt Hotmail.com weblap, melynek legnagyobb hibája, hogy a spammerek kedvelt célpontja ez az ingyenes e-mailszolgáltató. Minden új regisztráció címe könnyen hozzá férhetővé válik,  így azok könnyű zsákmánnyá válnak a kéretlen reklámüzenetek számára. A Microsoft a hiba elhárítása érdekében idén antispam intézkedéseket hozott, azonban ez már kevés az író szerint és a felhasználók számára kellemetlenséggel járhat.

weblap Windows Update hotmail.com Microsoft myspace
Kapcsolódó cikkek