Cégvilág

Nem emelnek vádat a Sportingbet ellen

A Sportingbet Igazgatósága egyezményt kötött az Egyesült Államok Dél-New York Állami Ügyészségével („SDNY”), amely az Egyesült Államok Igazságügyi minisztériuma nevében járt el. Az egyezmény értelmében a hatóságok nem emelnek vádat a Sportingbet illetve annak leányvállalatai ellen az Egyesült Államokban 1998-2006 között, az internetes szerencsejáték iparban folytatott tevékenységét illetően.

A megállapodás értelmében a Sportingbet 2010 és 2012 között összesen 33 millió USA dollárt fizet az Ügyészségnek három részletben. Emellett az online fogadóiroda kötelességet vállalt, hogy együttműködik a hatóságokkal, és információkat szolgáltat az Egyesült Államokban korábban folytatott internetes szerencsejátékkal kapcsolatos tevékenységéről. A cégcsoport a jövőbeni működése során is együttműködést vállalt az amerikai hatóságokkal.

A megállapodást a Csoport vezérigazgatója, Andrew McIver a következőképp kommentálta: fontos sikerként tekintek az egyezmény megkötésére. A döntés, miszerint a Sportingbet Egyesült Államokban folytatott korábbi üzleti tevékenysége az Egyesült Államok biztonságát tekintve kockázatmentes volt, lehetővé teszi számunkra, hogy végre fátylat borítsunk a múltra. A fejlemények részvényeseink érdekeit nézve is nagyszerűen alakultak. Úgy érzem, hogy a Sportingbet csoportnak minden esélye megvan a globális online szerencsejáték-iparban rejlő további lehetőségek kiaknázására.

Sportingbet vád USA
Kapcsolódó cikkek